בכל אופן.
יש כמה סוגי סיפורים וישנן דרכים להעביר את המסר כמו אלו פרטים להשאיר ואלו לא. אבל לא נכנס לזה כי זה יכול להיות ממש ארוך, רק נדבר על המבנה הקלאסי של הסיפור, מה-אנחנו-קוראים-אותו "מסעו של הגיבור".
יש אחלה ספר בקינדל, בילדינג א סטורי ברנד של דונלד מילר ושם הוא מציג 7 שלבים לסיפור קלאסי טוב. וגם אתן דוגמא להמחשה בהמשך.
1. גיבור. 2. בעיה. 3. מדריך/מנטור/קול פנימי שעוזר לגיבור. 4. התכנית שאותו מדריך/מנטור/קול פנימי נותן לגיבור. 5. הנעה לפעולה שיש בתכנית.
והסוף בנוי משני חלקים – 6. הצלחה ופתרון הבעיה. 7. הסוף של הסיפור.
ברוב הסיפורים יש שימוש בשלד הזה. הנה דוגמא – תחשבו על סימבה(גיבור), אחרי כל המעברים והמשברים שעבר(בעיה), פתאום מגיע אליו הקוף הזה(מנטור)שמבשר לו שהוא המלך, ושהתכנית (ה-תכנית) עכשיו שהוא יחזור לממלכה שלו. ולסימבה יהיו שתי בעיות לפתור(הנעה לפעולה) – האחת היא בעיה פנימית, של רגשות האשמה וייסורי המצפון שמלווים אותו מאז שהוא גור קטן. ועוד בעיה חיצונית, להתמודד עם סקאר ולשקם את כל הברדק שהוא עשה בממלכה שלו. סימבה יוצא מלך ומצליח(הצלחה ופתרון הבעיה) והסוף(סוף הסיפור) – הסוף טוב הכל טוב.
נקודה למחשבה היא לראות איך לספר את הסיפור כשהגיבור הוא הלקוח ואתם הם אלה המדריכים והמנטורים.
חוץ מזה, המבנה הזה נותן בסיס מוכר וטוב לבנות עליו פיצ', סרטון תדמית, פוסטים, באתר שלכם ובהרבה חומרים שיווקיים שאתם רוצים להוציא החוצה בצורה מעניינת.
תשתמשו בזה. כדאי מאד.
גיא נאמן.